AJÁNLÓ
 
00:13
2014. 06. 26.
Ismeritek azt a viccet, amelyikben a porszívóügynök betolakodik egy házba, majd a háziasszony...
A bejegyzés folyatódik
 
00:13
2014. 06. 26.
Két csoportmeccs között gyorsan végigfutunk azokon a játékosokon, akiket esetleg...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Esperança II.: a remény logikája

0 / 0 komment

A statisztika jó, a statisztikát szeretjük, hiszen mindig ki lehet hámozni belőle a saját igazunkat. Ezt tesszük most is, a múltbeli trendekkel bizonyítjuk, miért Portugália fog egy hihetetlen bolygóegyüttállásnak köszönhetően másodikként továbbjutni a csoportból. Szigorúan tudományos alapon.

 

A képlet egyik része botegyszerű: ha Németország leikszel az USA-val, mindketten továbbjutnak, abszolút win-win szituáció, nincs az az elvetemült, túlbuzgó csapat, amelyik ilyenkor a győzelemre törne, kockáztatva ezzel a biztos egy pontot – hihetnénk, ha nem olvasnánk e naprakész blogot.

Innen ugyanis megtudhatja az olvasó, hogy a 2012-es Európa bajnokság csoportkörének utolsó meccsén Németország egy döntetlennel kiejthette volna Portugáliát (ahogy most is). Jogi Löwék azonban nem így gondolták, 1-0-ra elverték Dániát, ahogy az tisztességes sportolókhoz illik. Portugália is hozta a saját meccsét Hollandia ellen, így szépen tovább is jutott a csoportból.

Egyszeri eset lenne? Aligha. Ugyanezen EB selejtezőjében szintén a németek már körökkel a vége előtt rommá verték az egész mezőnyt, a másik továbbjutó helyre Belgium és Törökország pályázott. Az utolsó fordulóban Belgium aztán megízlelhette, milyen az, amikor Müllerék ún. tétnélküli tétmeccset játszanak: tükörsima 3-1-es vereség, Törökország pedig befutott a második helyre.

Nem releváns példa? Nem hinném, de itt egy másik: Európa bajnokság, 2000. Az utolsó csoportkörben a már biztos továbbjutó, tarcsival kiálló Portugália 3-0-ra legázolta Németországot, ezzel elütve őket a továbbjutástól. Hoppá, elnézést, ez talán mégsem a legjobb példa, reméljük, Németországban elfelejtették már ezt a kis apróságot…

 

Talán nézzünk inkább példát az USA erkölcsi megingathatatlanságára. A mostani világbajnokság CONCACAF-selejtezője hihetetlenül alakult: Mexikó csetlett-botlott, a 6 csapatos csoport utolsó előtti helyén kullogott, Panamával küzdve a pótselejtezős helyért. Az utolsó fordulóban is sikerült kikapniuk, Panama pedig 92 percen át vezetett az USA ellen, de az amcsik nem számolgattak:

 

A lista persze nem teljes, de talán ebben a hevenyészett összeállításból is kitűnik: ikszről szó sem lehet a németek és amerikaiak meccsén, ahhoz túlságosan becsületes és büszke mindkét nemzet.

Aki ennél is részletesebb jóslatra vár, annak annyit szeretnénk mondani, hogy Németország Adidasban játszik, a vállukon három csíkkal, szemben az amerikai Nike-kal, amiben csak pipa van, csík pontosan nulla, tehát GER-USA 3-0. Azt pedig felesleges is magyarázni, hogy Portugáliának korábban két gyarmata is volt Afrikában, Ghánának viszont mennyi is volt Európában? POR-GHA 2-0.

Pofonegyszerű.


comments powered by Disqus
comments powered by Disqus

Követők

Latz juergenw famate toszi21 gomes88 CrispoMiki