AJÁNLÓ
 
15:26
2014. 06. 17.
Nem az a vak csaj a tévéből, akit évekkel ezelőtt az egész falu egy emberként bámult,...
A bejegyzés folyatódik
 
15:26
2014. 06. 17.
A múltkor kicsit túlpörögtük a német meccset, most viszont bevállaltam az USA elleni beharangot,...
A bejegyzés folyatódik
 
15:26
2014. 06. 17.
A portugál csapatnak semmi esélye sincs a világbajnokságon, hiszen egyetlen játékosra épül...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kellett nekünk szájaskodni...

0 / 0 komment

Nem könnyű egy ilyen meccs után leülni és higgadtan értékelni a látottakat, de ennek ellenére én mégis megpróbálom összegezni a gondolataim, méghozzá nyomdafestéket megtűrő formában. Azt viszont leszögezném, hogy úgy nézem a csapat meccseit, mint szurkoló, ennek fényében pedig úgy is írok róla, viszont ha valaki kíváncsi a meccs részletes elemzésére, akkor mindenképp olvassa el ezt a posztot, mert nagyon érdekes és igaz dolgok vannak benne. Én így láttam:

Mindenekelőtt azt hiszem elmondható, hogy ez a német válogatott jóval erősebb és fegyelmezettebb volt és valószínűleg akkor is magabiztosan behúzta volna a győzelmet, ha nincs az a bizonyos kiállítás. Pont ezért érzem úgy, hogy alaposan mellétrafáltunk, amikor a torna előtt vertük a mellünket, hogy már pedig most fog kijönni a lépés, most jön el a pillanat, amikor megverjük Mülleréket. Nagyon bizakodóak voltunk, én legalábbis mindenképp, de ezt a nagy önbizalmat igazából nem alapoztuk semmire, csak arra, hogy már két éve is szoros meccset játszottunk, ill. hogy a csapat egységesnek tűnt és Ronaldo is jó formában vágott neki a tornának.

A kezdőcsapat is pontosan úgy nézett ki, ahogy vártuk. A meccs előtt rebesgették, hogy William Carvalho – aki az idei szezon nagy felfedezettje – lesz ott a kezdőben Veloso kárára, de aztán nem így lett, sőt pályára sem lépett, így a kíváncsi szemeknek még várniuk kell.

Az a baj, hogy rögtön a kezdő sípszó után látni lehetett a zavarodottságot. Talán túlzás, de sokszor úgy tűnt, mintha először játszana így együtt a csapat, pedig a mezőny talán legösszeszokottabb brigádjáról beszélünk. Héba-hóba ugyan sikerült eljutni a német kapuig, de az egész játék sokkal inkább volt egyfajta sótlan improvizáció, mint tudatos támadásépítések sorozata. A védekezés sem a két évvel ezelőtti önmagát idézte, a korai büntető pedig – amibe bele lehet kötni ugyan, csak semmi értelme – igazából el is intézte a csapatot.

Onnantól már egymást követték a nagyobbnál nagyobb hibák, sorban vesztették el a játékosuk a koncentrációjukat, de ami a legfájóbb, hogy sokaknál úgy tűnt, már akkor feladták, mikor még nem is voltunk emberhátrányban. Lehet, hogy csak én láttam így, de valami nem stimmelt és azt is el tudom képzelni gyenge pillanataimban, hogy Bento úgy küldte ki a csapatot, hogy itt most egy esetleges vereség még belefér.

Pepe

Sokaktól hallottam és olvastam is, hogy a Realban már kezd benőni a kobakja. Egyre fegyelmezettebb és kevesebb körülötte a botrány. Nos, felőlem a Margitban őrjönghet esztelenül és vegye el az uzsonnáját annak, akinek akarja, de ha válogatott meccsen játszik, méghozzá a világbajnokságon, ami minden játékos számára maga a mennybemenetel kéne, hogy legyen, akkor ez több mint elfogadhatatlan. Ja, hogy igazából ő nem is portugál, hanem brazil? Hát ez az, tehát nem foghatja igazán fel, hogy mit jelent a nemzet színeiben játszani, hiába mormolja a himnuszt a meccs elején. Nálam most ásta el magát – a Realos karrierjével ne jöjjetek, az engem nem érdekel, én kizárólag a válogatottban figyelem – mert lehet, hogy Müller sem volt ártatlan és az is lehet, hogy a bíró egy picit túl szigorú volt, de ettől függetlenül egy szükségtelen baromságot csinált, amivel egy nehéz helyzetből még nehezebbe sodorta a csapatát.

Ehhez még az is hozzátartozik, hogy Pepe tipikusan egy olyan hátvéd, akinek a védekezésen kívül van egy olyan kimondatlan feladata is, hogy félemlítse meg a támadókat. Legyen kemény, nézzen is ki úgy, mint egy félkegyelmű, tehát a lényeg, hogy a csatárok gombóccal a torkukban futkározzanak az oldalunkon. A legtöbb csapatban van ilyen hátvéd, vagy védekező középpályás (Liverpool – Skrtel, Milan – De Jong, Dortmund – Subotic stb.), a baj csak az, hogy a portugál válogatottban mindkét középső védő ilyen, hiszen Bruno Alves sem a jófiúk közé tartozik, így ez eleve megduplázza az esetleges felesleges szabálytalankodás, gyógyszerelgurulás esélyét.

A második félidő így részünkről egyenesen az érdektelenségbe fulladt, hisz az egyetlen dolog, amiért szoríthattunk, már csak az volt, hogy ne kapjunk akkora zakót, mint a spanyolok. Utólag ezt is csak annak köszönhettük, hogy a hollandokkal ellentétben a németek a biztos vezetés tudatában már nem akartak támadni, csak néhány alkalommal jöttek fel, amikor akkora teret hagytunk nekik, hogy hülyék lettek volna nem kihasználni.

Ronaldóról olvashattok szinte bárhol eleget, így én most csak annyit jegyeznék meg, hogy Coentrao egy 99%-os helyzetben is inkább neki próbált passzolni, ahelyett, hogy gólt rúgott volna, szóval ebből is jól látható, hogy mi a koncepció.

Baromi rossz így vébét kezdeni, sőt, azon kívül, hogy kaptunk egy zakót, elvesztettük Coentraót és Hugo Almeidát is (az utóbbi miatt annyira nem bánkódom), szóval, majd ha meg kell magyaráznom egyszer a gyerekemnek, hogy miatt jelent a „Szegény embert az ág is húzza”frázis, akkor ezt a meccset fogom felhasználni példának.

Közben az USA tett egy szívességet és legyőzte az erősebb Ghánát, de mindegy is, hisz ha jól játszunk, ami a keret erősségét figyelembe véve reális elvárás, akkor hat ponttal tovább megyünk majd.


comments powered by Disqus
comments powered by Disqus

Követők

Latz juergenw famate toszi21 gomes88 CrispoMiki